Obiceiuri sănătoase pentru a arăta mai tânăr

Dec 08, 2022

 

Cum putem arăta mai tineri fără intervenții chirurgicale sau alte metode invazive din zona chirurgiei estetice?

Sunt multe studii făcute prin care s-a încercat de către cercetători să se găsească diverse modalități de a încetini procesul de îmbătrânire.

Cele mai importante lucruri pe care putem să le facem - și sunt în controlul nostru - ar fi să fim consecvenți în implementarea unui stil de viață sănătos și a conștientiza obiceiurile de consum pe care le  avem.

Nu putem opri schimbarea naturală, dar putem însă să arătăm mai tineri pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Coco Chanel spunea: “natura îți dă fața pe care o ai la 20 de ani. Viața îți modelează fața pe care o ai la 30 de ani. Dar la 50 de ani ai fața pe care o meriți”

În rândurile de mai jos, îți arăt 7 modalităti prin care poți începe să aduci în rutina ta obiceiuri de consum care te vor face să arăti și să te simți exact așa cum meriți.

Detoxifiere: Dacă nu ai adoptat un stil de alimentație bazat pe un consum (aproape) integral de produse vegetale, în care legumele și fructele să fie la baza produselor pe care le consumi zilnic, este important să faci 3-4 cure de detoxifiere anuală, scăpând astfel de toxinele din corpul tău.

Zilnic suntem expuși la atât de multe toxine pe care le luăm din aer, alimente și mediul înconjurător.

Postul intermitent sau doar consumul de fructe și legume sunt modalități de detoxifiere a organismului pe care le poți încerca.

Pentru idei de detoxifiere sau cure scurte de 3-5 zile, te poți inspira din ghidul DETOX + care are 75 de combinații bazate pe produse vegetale și pește, pentru mic dejun, prânz, cină și gustările de peste zi.

Obiceiul de a face în mod constant asemenea cure de detoxifiere va avea și efecte anti-îmbătrânire, prin reducerea cantității de radicali liberi și înlocuirea lor cu antioxidanți din produsele vegetale. 

Somn: A avea un somn odihnitor, fără întreruperi, de cel puțin 6-8 ore pe zi, va contribui la o piele mai sănătoasă. 

În timpul somnului are loc repararea țesuturilor pielii, organele se refac mult mai rapid iar părul și unghiile vor crește mai repede.

Dacă îți privezi organsimul de somn pe o perioadă mai lungă de timp sau ai un somn agitat, întrerupt de insomnii dese, acest lucru contribuie la creșterea nivelului de stres și se pot dezvolta în timp diverse boli.

La nivelul pielii, de exemplu, stresul poate declanșa apariția punctelor negre. 

Iar la nivelul ochilor, un somn odihnitor va face minuni – odihna suficientă si de bună calitate poate duce la estomparea cearcănelor și să contribuie la luminozitatea ochilor.

Pentru a spune: “ADIO, STRES!” si implicit a obține un somn odihnitor, relaxant si de calitate, am pregătit pentru tine un E-book gratuit unde găsești 10 cele mai bune alimente care te pot ajuta sa elimini sau să reduci stresul prin alimentație.

Alimentație: Consumul de alimente sănătoase și sigure în fiecare zi te va ajuta să fii în formă, să-ți controlezi greutatea făra a cădea în cercul vicios al dietelor restrictive și, în timp, să contribuie la aspectul mai tineresc, pentru că vei avea un alt tonus și mai multă energie, te vei simți activă și îți vei dori să faci lucruri noi, să ieși din zona de confort.

Dacă obisnuiești să consumi carne și vrei să reduci sau chiar să elimini consumul de carne, o poți face prin înlocuirea cărnii de vită, porc, pui sau curcan cu cea de pește.

Peștele conține proteine complete, vitamina D și acizi grași Omega-3.

Un consum regulat de pește accelerează metabolismul si te ajută să arzi mai repede caloriile.

Nu este suficient doar a arăta mai tânăr ci să îți păstrezi și o stare foarte bună a creierului.

Consumul de pește scade riscul apariției de boli precum Alzheimer și te ajută să ai o capacitate mai mare de concentrare și de memorare.

Acizii grași Omega-3 te ajută să obții un aspect mai tineresc, pentru că vei avea o piele mai hidratată, mai strălucitoare, contribuind la o calitate mai bună a somnului. O cină ușoară bazată pe pește combinat cu legume verzi, te va ajuta să ai un somn liniștit și relaxant.

Esti în pană de idei și nu ai inspirație pentru cina ta din seara asta?

Descarcă E-book-ul cu 100 de rețete pesco-vegetariene, cu timp maxim de preparare de 20 de minute și dă startul procesului tău de întinerire.

Exerciții fizice: Cel mai indicat este să alegi practicarea în mod regulat a unor exerciții fizice în natură, deoarece expunerea la lumina naturală stimulează sinteza vitaminei D, care este benefică pentru un sistem imunitar puternic.

Activitățile fizice precum înotul, mersul cu bicicleta, alergarea ușoară, mersul pe jos în ritm alert, sunt ideale pentru a menține flexibilitatea articulațiilor, care te vor ajuta la întărirea musculaturii și la obținerea unei siluete de invidiat pentru vârsta ta.

Relaxarea: Stresul, încrâncenarea, grijile, gândurile negative – toate se văd pe fața noastră la un moment dat și își vor pune amprenta asupra fizicului nostru, părând mai îmbătrânit decât vârsta reală.

Prin exerciții constante de relaxare, de meditație conștientă, de relaxare facială sau prin masaj facial, ne vom ajuta tenul să se revigoreze și sa avem un aspect întinerit.  

Prin masaj facial putem să obținem o accelerare a circulației sanguine care va reda tenului o strălucire aparte și, practicat în mod constant (acasă sau la salon), poate contribui la remodelarea facială și la un aspect întinerit al feței.

Poți practica exercițiile de yoga pentru față care vin la pachet, pe lânga relaxare, cu efecte antirid excelente, te ajută să-ți tonifiezi pielea și musculatura feței, ajută la eliminarea toxinelor și la stimularea circulației sanguine.

Gândirea pozitivă:  ceea ce auzi în mintea ta în mod constant, de multe ori fară să conștientizezi, își va pune amprenta pe tenul tău, pe mimica feței tale.

Cum arată paharul tău cu apă imaginar?

Îl vezi pe jumătate plin sau pe jumătate gol?

Sunt unele studii care arată că a fi optimist sau pesimist poate contribui la starea ta de bine generală sau din contră, poate duce la afectarea stării tale de sănătate pe termen mediu sau lung.

A gândi pozitiv înseamnă să știi cum să abordezi diverse situații mai puțin plăcute cu care te poti confrunta în viață.

Pentru că îți poți activa în orice moment liberul arbitru – să alegi gândul că ce este mai rău ar putea să se întâmple sau, din contră să-ti spui că poate fi o oportunitate pentru tine acea situație, pentru a învăța ceva nou și diferit.

Cum contribuie gândirea pozitivă la starea ta de bine și la obținerea unui aspect mai tineresc? 

Vei avea o rezistență mai mare la boli, o stare mai bună din punct de vedere psihic dar și fizic, abilități mult mai bune de a face față în timpul greutăților și a perioadelor stresante din viața ta, vei găsi mult mai ușor soluții la problemele cu care te confrunți.

Controlul medical periodic: Gândește-te la corpul tău ca la o mașină care, pentru a te bucura de ea cât mai mulți ani, fără să se strice, are nevoie de îngrijire constantă.

Este foarte important să ajungem la medic nu doar atunci când ne doare ceva, ci mai ales să prevenim, să avem controale periodice – cel puțin o dată pe an și să facem un set de analize de bază.

Ideal, să ne verificăm periodic nivelul vitaminei D din organism. Iar cei care au optat pentru o alimentație bazată integral pe plante, să verifice nivelul de proteine și vitamina B12. Acestea nu fac parte din setul uzual de analize pe care medicul să le recomande, de aceea este bine să le soliciți tu când ajungi la controlul medical periodic. 

Descoperă și aceste articole care te pot ajuta să capeți obiceiuri sănătoase care să contribuie la starea ta de bine și sa aibă un efect anti-îmbătrânire.

Ghid complet de nutriție în 5 pași esențiali

Ghid practic de detoxifiere a colonului

9 moduri de a introduce mai  mulți antioxidanți în dieta ta

Cum îti poti alcaliniza corpul în 7 pași

10 pași mici să-ți îmbunătățești sănătatea

Dieta de reducere a stresului sau cum să-ți iei ADIO de la stres

Alătură-te comunității din grupul privat de Facebook PESCO-VEGETARIAN [RO]

Fii la curent cu ultimele noutăți!

Vei primi săptămânal un newsletter cu rețete culinare sau informații nutriționale. La abonare, primești gratuit din partea mea un E-book cu 20 de rețete detaliate pesco-vegetariene. 

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.