Ghid practic de detoxifiere a colonului

Nov 26, 2022

Un colon sănătos este o parte vitală a unui organism sănătos.

Nutrienții din alimente sunt absorbiți în intestinul subțire și mai puțin în colon – care este parte din intestinul gros, alături de cec și rect. Un colon curat ne ferește de alergii, constipație sau diaree.

Colonul are un rol foarte important în organism, contribuie la extragerea apei și a sărurilor din deșeurile solide în vederea eliminării acestora, îndeplinind procesul de digestie și absorbție concomitent cu înaintarea conținutului către rect.

Prin intermediul colonului se asigură curățarea organismul de materiile de care nu mai are nevoie, precum și sintetizarea vitaminelor K și B7.

De asemenea, în colon regăsim bacteriile care formează flora intestinală. Aceasta are un rol important în ceea ce privește imunitatea organismului și orice dezechilibru la nivelul colonului este resimțit de întreg organismul.

Cu ce te ajută o cură de câteva zile de detoxifiere a colonului?

 Dacă ești veșnic balonată, poți pierde lejer 2-3 kg și te va ajuta să elimini din organism o mare parrte din reziduri și toxine (un consum crescut de carne duce, de exemplu la descompunerea și putrefacția acesteia, fiind eliminată mai greu din organism).

După o cură de detoxifiere a colonului vei resimți o stare de bine generală, vei diminua riscul de a face cancer de colon și nu în utimul rând, te vei simți plină de energie și nu vei mai experimenta stări de oboseală accentuate.

Ce simptome ar putea să-ți arate că ai nevoie de o detoxifiere a colonului? 

Dacă  ai un tranzit intestinal dereglat în mod frecvent (diaree, constipație), cu prezența mucusului în scaun. Ai senzație de balonare și de gaze. Ai stări de greață și de oboseală.  Ai hemoroizi și fisuri anale. Simți că pielea ta nu mai are strălucire, ai migrene dese sau diverse boli de piele. Ai un indice de masa corporală care indică supraponderabilitate sau obezitate. Și,nu în ultimul rând, ai o poftă necontrolată de dulciuri sau alimente prăjite.

Există o varietate de moduri în care se poate face curățarea colonului, inclusiv irigarea colonului, clisme, consumul de fibre alimentare și ierburi laxative. Aceste metode pot ajuta, dar fiecare are puncte negative.

O alternativă mult mai sănătoasă, bazată pe un consum integral de produse vegetale și pește, te poate ajuta la detoxifierea colonului.

Alimentele recomandate pentru colon, sunt: anghinarea, frunzele verzi (pătrunjel, salată, rucolla, spanac, varza kale), morcovii cruzi, lintea, sfecla, sparanghelul, bananele, mandarinele, lămâile, grapefruit-ul, smochinele și fructele uscate (ideal fără adaos de zahăr).

De asemenea, orezul integral, cel negru, orezul sălbatic, ovăzul, quinoa, hrișca, pâinea integrală, avocado, peștele, uleiul de măsline, semințele de in, de Chia, de cânepă, usturoiul – toate acestea contribuie la un colon sănătos.

Descoperă ghidul de 3 zile care te va ajuta să pierzi 3 kg și să-ți recapeți energia și vitalitatea prin COLON DETOX +

Fii la curent cu ultimele noutăți!

Vei primi săptămânal un newsletter cu rețete culinare sau informații nutriționale. La abonare, primești gratuit din partea mea un E-book cu 20 de rețete detaliate pesco-vegetariene. 

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.