NOU!!! Ascultă podcast-ul "ADIO, STRES"

Ascultă ACUM

Episodul #1

10 alimente care te ajută să elimini sau să reduci stresul acut sau cronic

Când ești stresat, alimentele la care apelezi vor fi cel  mai probabil cele tradiționale, care îți aduc alinare și  confort, te fac să te simți mai bine – cum ar fi  alimentele pline de grăsimi rele (produse de patiserie,  prăjituri) sau poate alcool. 

Ascultă ACUM

Episodul #2

Obiceiuri sănătoase pentru a arăta mai tineri

În acest episod, vei găsi 7 modalități prin care poți aduce în obișnuința ta de consum, a unor modalități care sunt in controlul tău - câteva dintre aceste modalități care le poți aplica și tu începând de astăzi pentru a da start procesului tău de întinerire. 

Ascultă ACUM

Episodul #3

 

Ghid practic de detoxifiere a colonului

De ce este important să dam atenție procesului de detoxifiere a colonului prin alegeri sănătoase, bazate pe produse vegetale? Află în acest episod și  pune în practică - în 3 zile poți pierde 3 kg

Ascultă ACUM

Episodul #4

Ghid complet de nutriție în 5 pași esențiali

Indiferent dacă ai deja greutatea ideală sau încă te straduiești să-ți atingi obiectivul de greutate, pentru un control optim al greutății - în condițiile în care te interesează un stil de viață sănătos – nu este suficient doar să arzi mai multe calorii decât consumi.

Ascultă ACUM

Episodul #5

Modalități practice de a introduce antioxidanți în dieta ta zilnică

Antioxidanții sunt substanțe nutritive (vitamine și minerale) precum și enzime care pot ajuta la prevenirea cancerului, la inversarea sau încetinirea îmbătrânirii, la îmbunătățirea sistemului imunitar, la creșterea energiei și la îmbunătățirea sănătății inimii și a altor organe.

Ascultă ACUM

Episodul #6

Ce poți păți de la stres - efectele asupra corpului și a comportamentului

Stresul îți poate afecta sănătatea chiar dacă nu realizezi asta imediat. Daca te simți obosită, lipsită de vlagă și energie, cu episoade constante de insomnie, dureri frecvente de cap – toate acestea pot fi simptome cauzate de stres.

Ascultă ACUM

Episodul #7

Cum poți scăpa de stres în 10 minute

Stresul poate fi provocat de un număr mare de factori, precum munca, familia, relațiile, finanțele sau chiar de zgomotul traficului. Află din acest episod 5 modalități care te vor ajuta să te relaxezi în 10 minute, să ieși din starea tensionată și să te simți mai bine.
Ascultă ACUM

Episodul #8

 

Cum să scapi de stres și anxietate

Stresul poate provoca sentimente de anxietate, tristețe sau chiar depresie. Aceste sentimente pot fi atât de intense încât îți pot afecta capacitatea de a te concentra și de a face față sarcinilor zilnice. În acest episod vei afla cu poți scăpa de anxietate, inclusiv prin schimbarea stilului de alimentație. 

Ascultă ACUM

Episodul #9

 

Ce poți face împotriva stresului provocat de relații dificile

Practicând exerciții regulate de iertare tansformatoare, acestea ajută la îmbunătățirea sănătății, având multiple beneficii: îmbunătățește calitatea somnului, scade numărul simptomelor somatice cum ar fi durerile de spate, de cap, a grețurilor și a oboselii.

Ascultă ACUM

Episodul #10

Este hrana vie o alternativă la medicamente?

A găti mâncarea, mai ales într-un mod excesiv, poate reduce valoarea nutrițională a alimentelor, deci, consumul în formă naturală a ingedientelor de origine vegetală, așa cum le găsim în natură, ne poate ajuta să asimilăm mai mulți nutrienți.

Ascultă ACUM

Episodul #11

Cel puțin 10 motive să consumi alge marine ACUM

Algele marine sunt asemănătoare plantelor. Nu au rădăcini și au o proprietate foarte interesantă - se hrănesc de la soare, folosind energia soarelui pentru a-și produce propria hrană prin fotosinteză.

Ascultă ACUM

Episodul #12

Cum îți poți întări sistemul imunitar prin consumul de varză kale

Varza kale te ajută în detoxifierea organismului, prin îmbunatățirea metabolismului și a sistemului digestiv. Și-a cunsocut popularitatea în America când aufost duse campanii de conștientizare a beneficiilor pentru sănătate. 

Ascultă ACUM

Episodul #13

7 beneficii incredibile ale uleiului de cocos

Destul de controversat în comunitatea medicală din cauza conținutului său de grăsimi saturate, în urma cercetărilor care au fost făcute, uleiul de cocos și-a redobândit locul său în rândul ingredientelor benefice pentru sănătate.

Ascultă ACUM

Episodul #14

Cum să-ți revii când ești stresat(ă)

Creativitatea stimulează mintea ta să devină productivă și constructivă. Prin procesul de creație poți experimenta starea de ”flow”, așa cum o numește psihologul Mihaly Csikszentmihalyi.

Ascultă în continuare acest episod pentru a vedea cum creativitatea poate să combată...depresia.

Ascultă ACUM

Episodul #15

10 idei de a suplimenta fructele și legumele

Am auzit cu toții până acum că ar trebui să mâncăm cel puțin cinci porții de fructe și legume în fiecare zi. Dar a știi și a face sunt două lucruri diferite, nu-i așa?

Uneori nu este atât de ușor, chiar daca știm cât de benefic este pentru săntatatea noastră. Descoperă 10 idei pentru a „strecura” câteva legume și fructe suplimentare în dieta familiei tale.

Ascultă ACUM

Episodul #16

10 pași mici să-ți îmbunătățești sănătatea

Jim Rohn, spunea să ”ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăiești”. Cât adevăr în aceste cuvinte, nu-i așa?

De multe ori însă, mulți dintre noi, realizăm acest lucru poate prea târziu.  Ascultă în acest episod 10 pași mici pe care îi poți testa ca să-ți îmbunătățești sănătatea.

Ascultă ACUM

Episodul #17

Superalimente - mit sau realitate

Superalimentele sunt cunoscute și pentru că ard caloriile și îmbunătățesc metabolismul.

Se pare că  inițial, acest termen de „superfood” a fost folosit ca să descrie și să vândă cât mai bine ...bananele (culmea este că nu prea mai găsești bananele în prezent pe această listă de superalimente).

Ascultă în acest episod o poveste interesantă despre originea acestui termen "superfood". 

Ascultă ACUM

Episodul #18

Vrei să slăbești? Nu te feri de carbohidrații buni

În timp, diferența dintre carbohidrații buni și cei răi este de fapt diferența dintre o greutate normală și obezitate, diferența dintre sănătate și boală.  De aceea, este important să știi care sunt zaharurile sau carbohidrații buni și, mai ales, cum faci diferența dintre cei buni și cei răi.

Activează-ți liberul arbitru și fă alegeri înțelepte. Primul pas? Apasă pe butonul de mai jos. 

Ascultă ACUM

Episodul #19

Cum îți poți alcaliniza corpul în 7 pași

Numeroase studii arată că o cauză posibilă pentru apariţia dezechilibrelor în organism este excesul de aciditate care favorizează apariţia îmbolnăvirilor.

Iar curele de alcalinizare conduc la vindecare. 

Descoperă în acest episod 7 pași prin care îți poți alcaliniza corpul. 

Ascultă ACUM

Episodul #20

Ce sunt proteinele complete 

Din păcate, lobby-ul care se face de zeci de ani de zile de către țările puternic dezvoltate, au imprimat în mentalul colectiv importanța consumului de proteine.

Și nu știu să se fi imprimat în mentalul colectiv atât de mult cât de benefic este consumul de cereale integrale și de leguminoase, de exemplu – care, multe dintre ele au lanțul acesta complet de aminoacizi esențiali și intră în categoria proteinelor complete.

Descoperă în acest episod ce sunt proteinele complete și cum poți combina diverse ingrediente vegetale pentru a le obține. 

Ascultă ACUM

Episodul #21

Cum te apără țelina de cancer

Atunci când sucul de ţelină, de exemplu, este combinat cu alte sucuri alcaline, acestea alcătuiesc o formulă unică, ce ajută la combaterea acidităţii din organism.

Studii recente au arătat că ţelina ar putea fi, de asemenea, eficientă în combaterea acizilor care cauzează cancerul. 

Poți introduce țelina foarte ușor în obiceiul tău de consum, la gustările dintre mese. Sau sub formă de suc proaspăt stors. Sau preparată pentru max 10 minute la cuptor. În supe creme. Sub formă de piure.

Ascultă ACUM

Episodul #22

Care sunt alimentele care nu conțin gluten

Am citit recent "Cei 8 vindecători nemuritori", o carte scrisă de Mantak Chia și Johnathon Dao - autorii arată o abordare holistică a vindecării, explorând practici și tehnici ancestrale chinezești pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim sănătatea și bunăstarea fizică, mentală și spirituală.

Am găsit în această carte un ghid complet al alimentelor cu și fără gluten, pe care îl împărtășesc cu tine.

Ascultă episodul despre gluten și descară ghidul. 

Ascultă ACUM

Episodul #23

Zaharul - drog sau obișnuință

Mulți oameni devin conștienți de necesitatea reducerii aportului de zahăr pentru a menține o greutate corporală sănătoasă.

Dar ceea ce mulți oameni încă nu știu este faptul că zahărul este adăugat la atâtea alimente la care nu ne așteptăm să conțină zahăr.

Cum ar fi de exemplu pâinea ambalată, condimentele, chipsurile sau sosurile de salată.

Ascultă episodul despre zahăr și fă alegeri înțelepte! 

Ascultă ACUM

Episodul #24

Obiceiuri mici care duc la schimbări remarcabile

Așa cum spunea ZIG-ZIGLAR, "obiceiurile bune sunt greu de dobândit dar ușor de pierdut, în timp ce obiceiurile rele sunt ușor de dobândit dar greu de pierdut"

Te aștept cu drag la evenimentul online, GRATUIT, pe care îl organizez în perioada 24-26 Aprilie 2023, de la 7:00 la 9:00 PM, ca să afli ce poți face concret pentru a-ți shimba obiceiurile.

Ascultă episodul despre obiceiuri și fă alegeri înțelepte! 

Ascultă ACUM

Episodul #25

Ce este postul intermitent

În episodul de astăzi îți vorbesc despre postul intermitent.

Ce este postul intermitent și de ce este din ce în ce mai popular.

Vei afla cu ce este diferit postul intermitent față de alte diete, care sunt originile sale dar și care sunt cele mai populare metode de post intermitent.

Ascultă ACUM

Episodul #26

4 tipuri de gustări până în 100 de calorii 

 

Ascultă în episodul de astăzi care este rolul gustărilor dintre mesele principale și descoperă 4 tipuri de gustări de până în 100 de calorii.

Ascultă ACUM

Episodul #27

Cum să pregătești mese delicioase în mai puțin timp 

Invariabil, aud asta în jurul meu - "nu am timp".

Există mai multe motive pentru care oamenii spun că nu au timp, în ciuda faptului că fiecare dintre noi avem aceeași cantitate de timp la dispoziție în fiecare zi. Ascultă episodul de astăzi să le descoperi. 

Ascultă ACUM

Episodul #28

Trigliceridele - ce sunt și cum ne afectează sănătatea

În episodul de astăzi îți vorbesc despre triglieceride și de ce nivelul ridicat de trigliceride în sange poate fi asociat cu un risc crescut de apariție a bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale. 

Ascultă ACUM

Episodul #29

Secretul unei vieți sănătoase: cum să obții echilibrul perfect între alimentația alcalină și cea acidă

Descoperă în episodul de astăzi lista alimentelor Yin (alcaline) și Yang (acide) pentru o viață sănătoasă.

Ascultă ACUM

Episodul #30

Eticheta nutrițională îți dă bătăi de cap? 

Descoperă în episodul de astăzi cum să citești eticheta nutrițională și o strategie foarte simplă pentru a te asigura că te alimentezi cât mai sănătos. 

Ascultă ACUM

Episodul #31

Ești creatorul gândurilor tale 

Dr. Ira Byock, a lucrat foarte mult cu bolnavi în faza terminală și a descris experiențele și concluziile sale în două cărți devenite best-seller-uri. Una dintre ele se numește "The four things that matter the most" – adică cele 4 lucruri care contează cel mai mult și se referă la cele mai frecvente declarații pe care bolnavii le fac pe patul de moarte. Acestea sunt: IARTĂ-MĂ. TE IERT. MULȚUMESC. TE IUBESC.

Ascultă ACUM

Episodul #32

5 strategii eficiente  pentru a avea energie 

Ascultă acest episod și descoperă 5 strategii eficiente pentru a ne încărca bateriile și a avea energie pe tot parcursul zilei.

Ascultă ACUM

Episodul #33

Relaxare: un răspuns la stres 

Stresul poate fi greu de gestionat dar există câteva modalități prin care să te poți relaxa și să-ți revii. Iată un sumar aici: acordă-ți timp pentru tine, odihnește-te suficient, conectează-te cu cei din jurul tau, fă-ți planuri pentru viitor.

Ascultă ACUM

Episodul #34

Bucata mea de plastilină

Episodul de astăzi este dedicat amintirilor din viața mea, cum am reușit să modelez o bucată de plastilină uscată și să ajung sa o transform doar în momentul în care am realizat DE CE vreau să fac ceea ce fac cu viața mea.

Ascultă ACUM

Episodul #35

3 metode de preparare a leguminoaselor

În acest episod îți voi vorbi despre leguminoase și despre importanța consumului regulat de leguminoase diverse. La finalul acestui podcast îți ofer și o rețetă detaliată despre o cremă de fasole cu busuioc.

Ascultă ACUM

Episodul #36

Gătitul acasă: secretul gustului autentic și al sănătății

Gătitul acasă aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră, bugetul nostru și legăturile noastre familiale. În acest episod te invit să explorăm împreună câteva motive pentru care ar trebui să îmbrățișăm din nou această tradiție plină de satisfacții.

Ascultă ACUM

Episodul #37

Top 10 alimente sănătoase și răcoroase pe timp de caniculă

În acest episod, vom explora câteva sfaturi valoroase pentru a ne menține sănătatea pe timp de caniculă, inclusiv alimentație, hidratare și alte măsuri preventive importante.

Ascultă ACUM

Episodul #38

5 semne că organismul are nevoie de detoxifiere

În acest episod, vorbesc despre detoxifiere și cum ne putem ajuta oranismul să elimine toxinele într-un mod sănătos.

Ascultă ACUM

Episodul #39

Principalii factori de risc ai cancerului de săn - partea I

Descoperă în acest podcast care sunt principalii factori de risc care pot duce la apariția cancerului de sân.

Ascultă ACUM

Episodul #40

Principalii factori de risc ai cancerului de săn - partea II

Descoperă în acest podcast si alți factori de risc - pe care cu greu îi putem controla în societatea în care trăim. 

Ascultă ACUM

Episodul #41

Am cancer. CE FAC?

Descoperă în acest podcast 3 piloni pe care m-am bazat în procesul meu de transformare - alimentație 100% vegetală, mișcare în aer liber și echilibrare pe plan spiritual.

Ascultă ACUM

Episodul #42

"Mindful eating" sau cum să fii prezent atunci când mănânci 

În acest episod îți vorbesc despre conștientizare, despre a fi prezent atunci când mănânci, cu toate simțurile – vizual, olfactiv, tactil, gustativ și auditiv. 

 

Ascultă ACUM

Episodul #43

De ce ar trebui să eviți alimentele de culoare albă și ce alternative să alegi 

Zahărul alb rafinat, pâinea albă, lactatele și brânzeturile (atât cele de origine animală cât și cele vegetale), orezul alb și pastele albe - cei 5 inamici ai omului modern care sunt de vină pentru boli cronice cum ar fi: cancer, tenisune arterială, diabet de tip 2, osteoporoză, boli de inimă.

 

Ascultă ACUM

Episodul #44

Care sunt cele mai mari greșeli în alimentație [pe care le-am făcut și eu 🥰🥰] 

Am adunat în acest episod greșelile pe care le-am făcut și eu până am conștientizat că puterea de a mă schimba se află la mine.

Descoperă cele mai comune 6 greșeli pe care oamenii le fac prin alegerile lor conștiente sau mai puțin conștiente.

Ascultă ACUM

Episodul #45

Smoothie - Elixirul tinereții și energiei în câteva minute

Descoperă în acest episod cum smoothie-ul poate fi un elixir al tinereții și o sursă de energie pe care să o obții în câteva minute. 

Ascultă ACUM

Episodul #46

Descoperă secretul pielii tinere și strălucitoare

Descoperă elementele de bază: exerciții fizice regulate, somn de calitate, recunoștință, hidratare, îngrijirea pielii, alimentație sănătoasă.

Ascultă ACUM

Episodul #47

Menopauza și stilul de viață

Descoperă în acest episod la ce să dai atenție dacă ai trecut deja de pragul de 40+.

Ascultă ACUM

Episodul #48

1400 calorii vs 120 calorii

În funcție de modul de preparare, floricelele de porumb se pot transforma atât într-o bombă calorică cât și într-un real pericol pentru sănătate.

Ascultă ACUM