5 ZILE, 5 CONTINENTE

Tabară de dezvoltare a creativității pentru copii cu vârsta între 5-10 ani sau 9-12 ani.  

Copilul tău va trăi alături de noi o experiență de neuitat, în simbioză cu natura, într-o livadă cu 300 de pruni. La doar o oră distanță față de București și 15 minute față de Pitești. 

Zile întregi în care va uita de calculator, de televizor. Într-un loc unde plictiseala nu există. Într-un loc unde nu auzi altceva decât sutele de păsări din livadă care te încântă cu sunetele lor. 

Profită de o tabără unică, organizată într-un loc magic. Dedicăm aceste tabere dezvoltării creativității copiilor - fie că vom picta ce ne inspiră din mediul înconjurător, fie că vom face ilustrații din cele 5 continente unde vom călători ....imaginar pe parcursul taberei și vom învăța cum să ne hrănim sănătos, inclusiv prin arta culinară specifică fiecarui continent pe care îl vizităm.

 

Vreau ÎN TABĂRĂ

EUROPA 

Vom începe călătoria noastră imaginară în Europa și vom gusta din aromele tradiționale din țările mediteraneene (Italia, Spania) cu pește, spaghete, salate sau pizza.
În ziua dedicată Europei vom avea două ateliere de artă: primul atelier va fi cel de pictură cu tema ”Ilustrație scandinavă realizată în acuarelă” și un atelier Art & Craft cu tema ”Colaj monumente Europene”.
Vom proiecta filme cu istoria artei Europene și vom asculta muzică din Franța, Italia, Spania, Germania, Grecia.

AFRICA 

Vom călători în Africa și ne vom delecta cu tajine, shakshouka sau cous-cous. Vizităm imaginar Zanzibar - insula mirodeniilor și facem o incursiune să descoperim senzații noi - de la vanilie, scorțisoară, cuișoare, piper verde, iarba de lămâie.

În ziua dedicată Africii vom avea două ateliere de artă: primul atelier va fi cel de pictură cu tema ”Pictură măști africane” și un atelier Art & Craft cu tema ”Motive tribale Africane” și ”Reciclare creativă cu motive africane”.

Vom viziona filme cu istoria artei contemporane africane și vom asculta muzică din Zanzibar, Maroc, Congo, Egipt și Ruanda. 

ASIA 

Din Africa, ajungem în Asia și ne delectăm cu sushi, noodles și supă Ramen. Poate încercăm și faimoasa supă thailandeză TOM-YUM, cu creveți proaspeți.

În ziua dedicată Asiei vom avea patru ateliere de artă: primul atelier va fi cel de desen Manga, un atelier de pictură Japoneză, un atelier de Ikebana și un atelier origami.

Vom viziona filme despre cultura K-pop, Cosplay și anime-uri și vom asculta muzica studiourilor de animație Ghibli.

AMERICA DE NORD 

După, vom continua călătoria noastră imaginară și vom ajunge tocmai în America de Nord și vom poposi în Mexic - unde vom pregăti nelipsitele nachos, tacos sau burritos.

În ziua dedicată Americii de Nord vom avea două ateliere de artă: primul atelier va fi cel de pictură cu tema ”Motive populare Mexicane” și un atelier Art & Craft cu tema ”Totem cu motive inka - reinerpretare simbolism”.

Vom proiecta filme despre viața locuitorilor din Mexic și vom asculta muzică instrumentală mexicană. 

AUSTRALIA 

Australia va fi ultima noastră destinație și vom încheia călătoria noastră imaginară în jurul lumii cu tortul Pavlova, desertul național al Australiei. Ne vom delecta și cu "plăcintele plutitoare" faimoase ale Australiei.

În ziua dedicată Australiei vom două ateliere de artă: primul atelier va fi ”Alfabetul ilustrat al animalelor din Australia”, în cel de-al 2-lea atelier vom studia simbolurile aborigene.

Vreau ÎN TABĂRĂ

Îți dorești pentru copilul tău să petreacă cât mai mult timp în natură?

Să își facă prieteni noi și să-și dezvolte creativitatea?

Este copilul tău curios, cu poftă de a explora și experimenta lucruri noi?  

Vrea un loc unde plictiseala este interzisă?

Vrei să exploreze lumea și să descopere arome noi? Are o imaginație bogată și e plin de energie?  

Vreau ÎN TABĂRĂ
 

Ce va experimenta copilul tău în cele 5 zile pe 5 continente?

 

Toate activitățile taberei sunt gândite cu scopul de a-i dezvolta creativitatea, de a-l face să se simtă liber, neîngrădit de reguli stricte.

Va învăța să redescopere bucuria simplă de a sta în aer liber, să alerge și să se joace în livada cu cei 300 de pruni. Va trăi în simbioză cu natura. 

Va adora să își facă noi prieteni cu care va explora dealurile din jur. 

Va descoperi plăcerea de a merge în picnic, pe dealul din fața pensiunii, unde va asculta povești despre flora și fauna locală. Poate avem noroc și vom vedea chiar și căprioare. 

Iar în serile plăcute de vară, ne vom strânge cu toții în grădină, vom spune povești și poezii sau vom viziona proiecții ale unor scurt-metraje de artă sau de animații premiate la festivaluri care pun accentul pe creativitate, din țările pe care le vom vizita imaginar în călătoria noastră de 5 zile. 

Copilul tău va desena și va picta elementele naturii înconjurătoare folosind mai multe tehnici artistice: de la desen, la ilustrațiile Manga, pictură în acuarelă, până la colaj. Va învăța să deseneze și să coloreze o hartă cu locurile pe care le vizităm cu imaginația. 

Cine va avea grijă de copilul tău?

Eu sunt Gabriela Constantinescu - mamă a 3 copii - 2 gemeni, Alex și Alexia care au 22 ani și Eric - 15 ani

Am fost dependentă de mâncare nesănătoasă până acum 7 ani. Care mi-a adus multe necazuri. Cu toate astea, am reușit să fac o transformare majoră în viața mea care m-a făcut să descopăr o pasiune - aceea de a inventa sau reinventa rețete simple, pesco-vegetariene, care nu durează mai mult de 20 de minute. 

Nu sunt “Chef” cu toate că de-a lungul timpului,  prietenii mei m-au încurajat să particip la tot felul de concursuri culinare. Spuneau ei că aș găti bine. De fapt, delicios, creativ, aspectuos, îndrăzneț, diferit, dar mai ales rapid. Și mereu mă întrebau când am timp și pentru asta. 

În călătoria mea de transformare, am urmat și cursuri de nutriție atât în țară (am o certificare ca Tehnician Nutriționist) cât și în străinătate (am absolvit  cursurile Stanford University of Medicine, cu specializare în nutriție). Am învățat câte ceva despre nutriție dar nu suficient. De aceea mă pasionează să citesc cărți sau studii diverse pe această temă, să urmăresc documentare sau să aprofundez cursurile efectuate până acum. 

Iar în urmă cu 7 ani s-a născut un vis - acela de a duce mai departe povestea livezii cu cei 300 de pruni.

Visam eu atunci să creez unul dintre cele mai confortabile locuri din România, unde să te simți liber să experimentezi, să creezi, să te încarci cu energie, să renaști. Pentru ca asta se întâmplă în acest loc magic.

Am peste 25 de ani de experiență în resurse umane, sunt Trainer, Coach NLP, autor de cursuri online și de cărți de gătit cu specific raw vegan, vegan sau pesco-vegetarian. Mai multe despre mine găsești la www.mindvibe.ro  sau pe Spotify - în podcast-ul "Spune: Adio, Stres!"

Eu sunt Corina - Laura Nae, mama lui Vlad, care are acum 29 ani

 

Respir creativitate de când mă știu. Mă consider o norocoasă că am putut să combin partea profesională cu pasiunea mea. Am urmat cursurile Universității Naționale de Artă București, obținând un master în Artă Decorativă & Design și UPB, cu un masterat în Bioinformatică. 

În anul 2011 am lansat seria de expoziții Contempora – expoziții de promovare a tinerilor artiști români. Coordonez numeroase proiecte artistice din diferite ramuri ale artei: film, performance, teatru, artă interpretativă, artă plastică și decorativă. 

Am lucrat 5 ani într-un birou de arhitectură; m-am ocupat de campaniile de branding și publicitate – lucrând ca Art Director – Publicis sau Creative Director în mai multe agenții de publicitate. Am participat la expoziții colective ca artist invitat. 

Coordonez The Art – metoda de terapie prin artă, care are ca scop dezvoltarea creativității și intuiției copiilor iar în 2018 m-am alăturat echipei Zeppelin Schule, ca profesor coordonator al programului Kunstprojekt – activități creative și recreative pentru copii. 

Sunt o mare iubitoare de frumos, lucrez cu copiii în cadrul Club Natura, unde am implementat workshop-uri dedicate copiilor și am organizat mai multe tabere urbane. Mai multe despre mine găsești aici: contempora.ro/club-natura/

Rezervă locul pentru tabăra de dezvoltare a creativității "5 ZILE, 5 CONTINENTE"

Copilul tău va beneficia de:

Transport București-Calinești și retur, cu microbuzul Club Natura. 5 zile, cu 4 nopți cazare și pensiune completă, 3 mese pe zi + gustări PLUS călătorie culinară în jurul lumii. 

 

Program distractiv cu activități creative în aer liber. Relaxare și joacă liberă. Traineri specializați în domenii creative. Experiență bogată în lucrul cu copiii. 

 

Materiale pictură, desen. Program de relaxare. Program zilnic de Qigong – gimnastică chinezească. Jocuri în aer liber (masă de ping-pong, trambulină, leagăne, mingii de fotbal, palete de badminton).

 

Perioada: 03-07 Iulie 2023 [5-10 ani] și 04-08 Septembrie 2023 [9-12 ani].

Rezervă locul tău în TABĂRA 5 ZILE, 5 CONTINENTE - 1970 LEI / copil pentru plata integrală sau 3* 700 LEI / copil pentru plata în 3 rate egale. Reducere 5% pentru frați (aplicată fiecăruia dintre copii).

Locuri limitate - maximum 12 copii / tabără